Fira Nationaldagen med Linnéa Sallay

- Dybecksgården Odensvi, Strängnäs & konsert med Linnéa

Välkommen att fira nationaldagen tillsammans med operasångerskan/violinisten Linnéa Sallay. Det blir en personlig, underhållande resa med Linnéa som värdinna och auktoriserad guide. Hon bjuder på sång och fiol under resans gång men även på en härlig à capella konsert i lokal kyrka. Resan ger oss en inblick i vårt lands historia och bakgrunden till varför vi firar just den 6 juni. En resa med musik och historia, vi besöker vackra Strömsholms slott och stiftar även bekantskap med Tidö slott. Nationaldagen firar vi på Dybecksgården i Odensvi. Här föddes Richard Dybeck som skrev texten till vår nationalsång. Vi besöker även Strängnäs där man 2023 firar nationaldagen med ett extra stort jubileum eftersom det är 500 år sedan Gustav Vasa valdes till Sveriges kung här.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Linnéa Sallay
 • Bussresa 2 dagar
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • Två luncher (L)
 • Middagsbuffet med 1 glas vin (M)
 • Konsert i lokal kyrka
 • Visning Strömsholms slott & Tidö slott
 • Musikupplevelser med Linnéa
 • Besök Dybecksgården & Strängnäs
 • Besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 600 kr

Höjdpunkter

 • Musikupplevelser med Linnéa Sallay
 • Nationaldagsfirande på Dybecks gården
 • Konsert med Linnéa

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2023-06-05
Resa: Fira Nationaldagen med Linnéa Sallay
Dagar: 2
Pris: 4950 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
TIDÖ OCH STRÖMSHOLMS SLOTT

Linnéa möter upp på Cityterminalen och guidar längs vägen mot Tidö slott. Vi stannar till för en bensträckare och frivilligt fika utanför Enköping. Tidö slott är sannolikt ett av Sveriges bäst bevarade och mest levande slott från stormaktstiden. Axel Oxenstierna, lät uppföra byggnaden 1625–1641. Vi får se slottet under en trevlig visning och avslutar med en god lunch i denna vackra miljö. Nu väntar Strömsholms vackra slott, präglat i stort av den gustavianska stilen. Det var Riksänkedrottning Hedvig Eleonora som lät uppföra slottet på 1660-talet. Vi får en intressant visning av slottet och denna dag äger även de stora hästtävlingarna rum på Strömsholm. Vi besöker Åsby trädgårdar, sedan många år ett uppskattat utflyktsmål med hundratals olika blommande orkidéer och tusentals växter. Här finns tid för egen fika för den som önskar. Vi bor på anrika Åsby hotell, vackert beläget invid Strömsholms kanal. Efter en stunds vila, serveras en god somarbuffet med ett glas vin. Till kvällen bjuder Linnéa in till en stämningsfull sommarkonsert i närliggande kyrka. (L, M)

Dag 2
NATIONALDAGEN

Vi beger oss till Odensvi prästgård, här föddes Richard Dybeck 1811. Han skrev sedermera texten till Sveriges nationalsång: ”Du gamla, du fria”. Nu heter platsen Dybecksgården och vår nationaldag firas här årligen med fika, musik, sång och dans. – Man kan säga att det här är vår nationalgård, säger Birgitta Ellmin från Hembygdsföreningen i Odensvi, som står för firandet. Vi tar del av nationaldagsfirandet och vi får lära oss mer om Richard Dybeck. Vidare till Köping för en god lunch invid hamnen, även här firar man vår nationaldag men vi fortsätter till Strängnäs där man firar rejält i år – både 500 år och nationaldagen. Vi besöker den vackra Domkyrkan och Roggeborgen. Det var just i denna borg som Gustav Vasa valdes till Sveriges kung, den 6 juni 1523. Linnéa kommer berätta mer om denna intressanta historia. Åter mot Stockholm till kvällen (F,L)

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide.

Hotell

Hotell Åsby

I den vackra miljön vid Strömsholms Kanal och Skantzsjön finns det anrika hotellet som öppnades den 1 mars 1946 och genomgick en totalrenovering 2019/2020. Här finns intressant historia runt hörnet och den rogivande naturen.

I hjärtat av Västmanland hittar du Hallstahammar, ett samhälle med lång historia som bruksort och omnämns ibland som Mälardalens enda Bergslagskommun. I den vackra miljön vid Strömsholms Kanal och Skantzsjön finns det anrika hotellet som öppnades den 1 mars 1946 och genomgick en totalrenovering 2019/2020. Här finns intressant historia runt hörnet och den rogivande naturen gör Åsby Hotel till en utmärkt plats för möten, konferens, bröllop, släktträff och kickoff. Vi tar emot dig med glädje och möter upp med personlig service när du vill bli vår gäst.

Rummet:

Dubbelrummen är belägna i våra fristående annex på anläggningen. Alla rummen har under 2019 totalrenoverats med nya badrum och smakfullt inredda rum. Dubbelrummen består av 160-180 cm sängar där du i lugn och ro kan njuta av en god natts sömn. Rummen har en yta på cirka 13-17 kvm.

 • 13-17 kvm
 • 160-180 cm dubbelsäng
 • Frukost inkluderat i rumspriset
 • Ligger i fristående annex

Läsa mer om hotellet