Fira Nationaldagen med Linnéa Sallay

- Dybecksgården Odensvi, Strängnäs & konsert med Linnéa

Välkommen att fira nationaldagen tillsammans med operasångerskan/violinisten Linnéa Sallay. Det blir en personlig, underhållande resa med Linnéa som värdinna och auktoriserad guide. Hon bjuder på sång och fiol under resans gång men även på en härlig à capella konsert i lokal kyrka. Resan ger oss en inblick i vårt lands historia och bakgrunden till varför vi firar just den 6 juni. En resa med musik och historia, vi besöker vackra Strömsholms slott och stiftar även bekantskap med Tidö slott. Nationaldagen firar vi på Dybecksgården i Odensvi. Här föddes Richard Dybeck som skrev texten till vår nationalsång. Vi fortsätter sen vidare mot Strängnäs där vi besöker Domkyrkan som ligger invid Roggeborgen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Linnéa Sallay
 • Bussresa 2 dagar
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • Två luncher (L)
 • Middagsbuffet med 1 glas vin (M)
 • Konsert i lokal kyrka
 • Visning Strömsholms slott & Tidö slott
 • Musikupplevelser med Linnéa
 • Besök Dybecksgården & Strängnäs
 • Besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 650 kr

Höjdpunkter

 • Musikupplevelser med Linnéa Sallay
 • Nationaldagsfirande på Dybecks gården
 • Konsert med Linnéa

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
TIDÖ OCH STRÖMSHOLMS SLOTT

Linnéa möter upp på Cityterminalen och guidar längs vägen mot Tidö slott. Vi stannar till för en bensträckare och frivilligt fika utanför Enköping. Tidö slott är sannolikt ett av Sveriges bäst bevarade och mest levande slott från stormaktstiden. Axel Oxenstierna, lät uppföra byggnaden 1625–1641. Vi får se slottet under en trevlig visning och avslutar med en god lunch i denna vackra miljö. Nu väntar Strömsholms vackra slott, präglat i stort av den gustavianska stilen. Det var Riksänkedrottning Hedvig Eleonora som lät uppföra slottet på 1660-talet. Vi får en intressant visning av slottet. Vi besöker Åsby trädgårdar, sedan många år ett uppskattat utflyktsmål med hundratals olika blommande orkidéer och tusentals växter. Här finns tid för egen fika för den som önskar. Vi bor på anrika Åsby hotell, vackert beläget invid Strömsholms kanal. Efter en stunds vila, serveras en god somarbuffet med ett glas vin. Till kvällen bjuder Linnéa in till en stämningsfull sommarkonsert i Bergs kyrka. (L, M)

Dag 2
NATIONALDAGEN

Vi beger oss till Odensvi prästgård, här föddes Richard Dybeck 1811. Han skrev sedermera texten till Sveriges nationalsång: ”Du gamla, du fria”. Nu heter platsen Dybecksgården och vår nationaldag firas här årligen med fika, musik, sång och dans. – Man kan säga att det här är vår nationalgård, säger Birgitta Ellmin från Hembygdsföreningen i Odensvi, som står för firandet. Vi tar del av nationaldagsfirandet och vi får lära oss mer om Richard Dybeck. Vi åker sen vidare till Strängnäs för en god lunch. Vi besöker den vackra Domkyrkan som ligger invid Roggeborgen där Gustav Vasa valdes till Sveriges kung den 6 juni 1523. Linnéa kommer berätta lite mer om denna intressanta historia. På väg ut ur Strängnäs stannar vi till vid Bo Setterlinds park och hyllar stadens stora poet.Åter mot Stockholm till kvällen (F, L)

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Hon är sångerska och violinist och även Auktoriserad Stockholmsguide. Många har rest med Linnéa på våra operaresor men även andra fina långresor i Sverige och Europa. Kanske har ni också följt med Linnéa på någon av hennes härliga dagsturer i Stockholm med omnejd? Stadsvandringarna kan ni boka direkt med Linnéa Sallay; info@linneasallay.se | 073-500 62 82.

Hotell

Hotell Åsby

I den vackra miljön vid Strömsholms Kanal och Skantzsjön finns det anrika hotellet som öppnades den 1 mars 1946 och genomgick en totalrenovering 2019/2020. Här finns intressant historia runt hörnet och den rogivande naturen.

I hjärtat av Västmanland hittar du Hallstahammar, ett samhälle med lång historia som bruksort och omnämns ibland som Mälardalens enda Bergslagskommun. I den vackra miljön vid Strömsholms Kanal och Skantzsjön finns det anrika hotellet som öppnades den 1 mars 1946 och genomgick en totalrenovering 2019/2020. Här finns intressant historia runt hörnet och den rogivande naturen gör Åsby Hotel till en utmärkt plats för möten, konferens, bröllop, släktträff och kickoff. Vi tar emot dig med glädje och möter upp med personlig service när du vill bli vår gäst.

Rummet:

Dubbelrummen är belägna i våra fristående annex på anläggningen. Alla rummen har under 2019 totalrenoverats med nya badrum och smakfullt inredda rum. Dubbelrummen består av 160-180 cm sängar där du i lugn och ro kan njuta av en god natts sömn. Rummen har en yta på cirka 13-17 kvm.

 • 13-17 kvm
 • 160-180 cm dubbelsäng
 • Frukost inkluderat i rumspriset
 • Ligger i fristående annex

Läsa mer om hotellet

Bra att veta

Detta är en gruppresa med cirka 20 – 30 resenärer.

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>

Några av våra resor