Prag julmarknadsresa

- Den gyllene staden med julstämning och kultur

Gyllene Prag, staden med de hundra tornen, Magiska Prag - det är några av namnen på Tjeckiens huvudstad. Med sina vackra byggnader och gemytliga stämning är Prag ett givet resmål att besöka i Europa. Under vår resa med den omtyckte reseledaren Einar Szpiro och svensktalande lokalguiden Helena kommer vi att besöka julmarknader, gå på stadsrundturer och njuta av en tjeckisk afton med mat, dryck och folkloreshow som avslutning.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda-Prag t/r
 • Svensktalande reseledare Einar
 • Svensktalande auktoriserad lokalguide
 • Bussresor i Prag enligt program
 • Del i dubbelrum med frukost 4 nätter (F)
 • 1 trerätters lunch (L)
 • 3 trerätters middagar inkl. dryck, varav en middag traditionell tjeckisk afton
 • Guidad stadsrundtur till fots dag 2 inkl. entré till St Vituskatedralen
 • Guidad stadsrundtur till fots av judiska kvarteren inkl. entré till judiska museet & synagogan
TILLVAL:

Enkelrum 2200 kr

Höjdpunkter

 • Två erfarna guide med på resan
 • Prag: ett givet resmål att besöka i Europa
 • Julmarknad, kultur, historia, mat och underhållning

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - PRAG

Direktflyg till Prag runt lunchtid. På flygplatsen möter vår svensktalande lokalguide med buss och vi åker till vårt centralt belägna hotell där vi checkar in. Efter en stunds vila promenerar vi till en restaurang för välkomstmiddag. (M)

Dag 2
BORGEN, MARKNAD & LILLSIDAN

Idag åker vi med buss upp till Pragborgen för en guidad stadsvandring till fots. Vi går genom Pragborgen, grundad på 800-talet. Inom murarna ryms palats, kyrkor och kloster. Vi äter en gemensam lunch på restaurang och får sedan tid till att besöka den lilla julmarknaden som finns vid Pragborgen. Efter ett besök i den mäktiga Sankt Vituskatedralen från 1300-talet vandrar vi tillsammans ut ur borgområdet ner mot Lillsidan ”Barockens Prag”. Detta är en stadsdel med 1700-talskaraktär. Vi besöker Wallensteinska palatsets trädgård. Palatset var byggt för den kände fältherren från trettioåriga kriget och vi får uppleva lite av våra landsmäns framfart. Här finns nämligen en rad kopior av statyer av skulptören Adrian de Vries, vars förlagor finns i original på Drottningholms slott. Vi går över den världsberömda Karlsbron. Den nästan 500 meter långa 1300-talsbron kantas av barockstatyer och kännetecknas av ett myllrande folkliv. Det var hit till brons västra fäste, men inte längre, som svenskarna kom under trettioåriga kriget. Turen avslutas vid Stora torget i Gamla stan. Kvällen till fritt förfogande för att uppleva ”den gyllene staden” på egen hand. (F, L)

Dag 3
JUDISKA KVARTEREN & MARKNAD

Vi promenerar ca 1,5 km till de judiska kvarteren. Här bosatte sig de första judarna under 900-talet. Här fanns en egen mur, en egen borgmästare och var något av en stad i staden. Här finns ett av de äldsta och kontinuerligt existerande judiska museerna i världen som dokumenterar landets judiska befolknings historia, traditioner och seder. Besök till ”Gammelnya synagogan” som är den äldsta synagogan i Centraleuropa. Fri tid för lunch och sedan promenad, ca 1 km, till Republikanska torget där vi besöker julmarknaden som finns här. Gemensam middag serveras under kvällen. (F, M)

Dag 4
MARKNAD & FOLKLORE

De som vill kan gå med Einar till någon av julmarknaderna på promenadavstånd från hotellet eller så kan man uppleva Prag på egen hand. På kvällen möts vi vid hotellet för transfer till en Folklorerestaurang för en tjeckisk afton med trerätters middag, underhållning och lokala drycker. Transfer tillbaka hotellet sen kväll. (F, M)

Dag 5
PRAG - HEMRESA

Sovmorgon och utcheckning. Fri tid fram till en gemensam resa mot flygplatsen. (F)

Reseledare

Einar Szpiro

Polen, Norge, Danmark, Sverige

Einar är en av våra mest lovordade reseledare. Med mycket humor och stor kunskap gör han uppskattade resor.

Helena Slezakova

Tjeckien, Prag

Helena är vår reseledare och guide i Prag. Hon är en mycket uppskattad och kunnig guide.

Hotell

Adria Hotel Prague ****

Adria Hotel Prague ligger precis vid Vaclavplatsen, i hjärtat av Prags kulturella, historiska och kommersiella centrum. Detta klassiska hotell kombinerar nostalgisk charm från det gamla Prag med bekvämligheter från ett modernt 4-stjärnigt hotell. På hotellet erbjuds luftkonditionerade rum med satellit-TV och minibar. Restaurang Triton garanterar dig en oförglömlig matupplevelse med sin matsal i en unik stalaktitgrotta. Cocktails serveras i lobbybaren eller på sommarverandan. Luna Cigar Club erbjuder ett brett urval av kubanska cigarrer.

Läs mer om hotellet här>>

Bra att veta

Detta är en gruppresa med cirka 25 – 30 resenärer. På denna resa promenerar vi en del i stan och alla visningar sker till fots.

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>