Prag med julmarknad 4 dgr

Den Gyllene staden med julmarknad

Gyllene Prag, staden med de hundra tornen, Magiska Prag - det är några av namnen på Tjeckiens huvudstad. Hur kommer det sig att så många tavlor från Rudolf II:s samlingar finns i Sverige? Har de svenskar som försökte ta sig över Karlsbron på 1600-talet också varit turister? Följ med på en spännande julmarknadsresa till Prag. Med sina vackra byggnader, många julmarknader och stämningsfulla julbelysning är Prag en perfekt destination för att få smak på julen. Vår svensktalande lokalguide Helena Slezakova kommer ge oss en intressant bild av denna vackra stad.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda-Prag t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 2 luncher
 • 2 middag varav en traditionell tjeckisk ölkväll med underhållning
 • Guidad stadsrundtur i Gamla stan med svensktalande lokalguide
 • Utfärd och inträde till Pragborgen & Lillsidan med svensktalande lokalguide
 • Bussresor enligt program
 • Svensktalande reseledare i Prag
TILLVAL:

Enkelrum: 900 kr
Utfärd Kutna Hora: 550 kr

Höjdpunkter

 • Mysig julmarknad
 • Pragborgens intressanta historia
 • Karlsbron
 • Benkyrkan Kutna Hora
 • Tjeckisk ölkväll

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM-PRAG

Vi flyger från Arlanda på morgonen och landar i Prag två timmar senare. På flygplatsen möter vår svensktalande guide med buss och vi åker direkt till vårt centralt belägna hotell i Prag och lämnar väskorna. Sedan äter vi gemensam lunch följt av en stadsvandring till fots i Gamla stan där vi får se den äldsta bebyggelsen som daterar sig tillbaka till 1000-talet. Runt stadens torg grupperar sig karaktärsfulla restaurerade byggnader från olika epoker. Efter rundturen är det dags att checka in och få en stunds vila innan vi promenerar till ett litet mikrobryggeri för middag med lokal mat & öl. (L, M)

Dag 2
PRAGBORGEN & LILLSIDAN

Vi åker upp till Pragborgen med buss för att sedan göra en guidad stadsvandring till fots genom Pragborgen, grundad på 800-talet. Inom murarna ryms palats, kyrkor och kloster. Vi äter en gemensam lunch på en tjeckisk restaurang i borgområdet. Efter ett besök i den mäktiga Sankt Vituskatedralen från 1300-talet och Kungapalatset, som var säte för de böhmiska härskarna, via Guldgränden, där Franz Kafka hade sin skrivarlya, vandrar vi tillsammans ut ur borgområdet ner mot Lillsidan ”Barockens Prag”. Detta är en stadsdel med 1700-talskaraktär. Vi besöker Wallensteinska palatsets trädgård. Palatset var byggt för den kände fältherren från trettioåriga kriget och vi får uppleva lite av våra landsmäns framfart. Här finns nämligen en rad kopior av statyer av skulptören Adrian de Vries, vars förlagor finns i original på Drottningholms slott. Vi vandrar över den världsberömda Karlsbron. Den nästan 500 meter långa 1300-talsbron kantas av barockstatyer och kännetecknas av ett myllrande folkliv. Det var hit till brons västra fäste, men inte längre, som svenskarna kom under trettioåriga kriget. Turen avslutas vid Stora torget i Gamla stan. Kvällen till fritt förfogande för att kunna uppleva ”den gyllene staden” på egen hand, titta på intressanta byggnader, stanna till och lyssna på gatumusikanter eller bara sitta på en trottoarservering för att studera folklivet och ta del av Prags rika musikliv. (F, L)

Dag 3
KUTNA HORA

Idag har ni hela dagen på egen hand att utforska Prag om ni inte väljer att följa med på en heldagsutfärd till Kutna Hora. På kvällen samlas vi alla igen och som avslutningsmiddag går vi på en traditionell grillkväll med musik och provsmakning av öl & mat. (F, M)

Utfärd Kutna Hora – tillval:
Det är en mycket gammal stad, högt belägen med utsikt över en vindlande floddal. Staden hade sina glansdagar under medeltiden, då den var större än London och dess silvergruvor gjorde Böhmens kungliga hov förmögna. Här finner man även den omnämnda s k benkyrkan, med sina samlingar av sköldar och ljuskronor, alla tillverkade av mänskliga ben. Vi gör en guidad stadsrundtur, besöker benkyrkan och äter en god lunch.

Dag 4
HEMRESA

Transfer till flygplatsen för hemresa. Åter på förmiddagen. (F)

Reseledare

Helena Slezakova

Tjeckien, Prag

Helena är vår reseledare och guide i Prag. Hon är en mycket uppskattad och kunnig guide.

Hotell

Hotel Adria ****

Läge: Adria Hotel Prague ligger precis vid Vaclavplatsen, i hjärtat av Prags kulturella, historiska och kommersiella centrum.
Rummen: WC, dusch/bad, hårfön, TV,
telefon, värdeskåp, AC, minibar.
Faciliteter: Hiss, bar, restaurang.
Adress: Vaclavske namesti 26
CZ110 00 Prague 1
Tel: +420/221 081 111/ 200

Läs mer om hotellet här

Bra att veta

Prag är en gammal stad med många gågator och kullerstenar, våra stadsrundturer är till stor del till fots och pågår 3-4 timmar. För denna resa bör man kunna promenera i lugn takt 1-2 km. Vår resa är anpassad för en äldre resenärsgrupp men vi rekommenderar inte denna resa om man har svårt att gå längre sträckor.

Några av våra resor