Seniorens hälsoresa till Rhodos

- med Sofia Åhman, Jessica Ahl, Birgita Klepke & Katarina Steding-Ehrenborg

Vill du träna, dansa, skratta, sjunga och våga nytt samt njuta av vackra stränder?
Följ med på Seniorens inspirationsresa till Rhodos, som är störst i ögruppen Dodekanessos längst söderut i Egeiska havet. Det är det hörn av grekiska övärlden som har flest soldagar per år.
Låt dig inspireras av kunniga profiler. Testa rolig och effektiv seniorträning, prova yoga, hitta dansglädjen, sjunga, skratta och träffa nya vänner. Lär dig mer om dig själv och om hur du blir modigare och vågar mer, om hur du kan ta hand om dig och träna för att må som bäst. Sola, bada, ät och drick gott. Bäst av allt – hela programmet är specialutformat och anpassat för Seniorens läsare. Du reser tillsammans med likasinnade och alla medföljande profiler och tränare kommer att göra allt för att veckan ska bli en succé. Den här resan är perfekt även för dig som väljer att resa ensam – här finns ett fullspäckat program att välja ur och massor av tillfällen att göra nya bekantskaper.
Vi åker till sporthotellet Magic Life Plimmiri för en härlig vecka,som ligger direkt vid en av Rhodos finare stränder, med inget annat än idylliskt jordbrukslandskap och glittrande hav runt omkring. Det är natursköna trakter dit turismen inte riktigt kommit ännu. Orten är så liten att den knappt kan kallas by. En fisktaverna, en liten hamn med blåvita fiskebåtar och några sommarhus är hotellets enda grannar.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda/Kastrup/Landvetter – Rhodos t/r
 • eller Flyg Norrköping - Rhodos inkl busstransfer Stockholm cityterminalen, Södertälje, Nyköping t/r
 • Transfer flygplats Rhodos - hotell t/r
 • Del i dubbelrum med balkong/markterass
 • All inklusive - frukost, lunch och middag samt snacks och all dryck. (Nationell alkohol, vin, öl, läsk och mineralvatten)
 • Intressanta & inspirerande föreläsningar
 • Rolig och effektiv träning som passar alla
 • Qigong & yoga för avslappning & styrka
 • Stärkande morgonpromenader
 • Roliga gympapass & dansanta pass
 • ”Prova på jogg” och powerwalk
 • Stand-up föreställning
 • Allsång och sång av Jessica
 • Röstövningar
 • Föreläsningar om kost, hälsa & motion
 • ”Prova på tennis”
 • Gemensamma middagar och mingel
 • Kvällsunderhållning
 • ReseSkaparnas reseledares tjänster
TILLVAL:

Enkelrum: 3 200 KR
Turistskatt €4 per rum och natt, betalas direkt till hotellet.
ALLA SPF MEDLEMMAR HAR 500 KR RABATT PÅ RESAN
Flygresa från Norrköping inkl: busstransfer från Cityterminalen, Södertälje & Nyköping till Norrköpings flygplats t/r

Höjdpunkter

 • Hemmagympa med Sofia
 • Dansanta pass med Jessica
 • Yoga med Kicki
 • Qigong med Kristina
 • Skratta med Birgita
 • Sjung med Jessica
 • Goda råd och kunskap av Katarina

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag
BESKRIVNING AV ETT DAGSPROGRAM

08.00 Morgonpromenad/Yoga/Qi-gong
09:00 Frukost
10.15 Föreläsning vissa dagar
11:30 Träningspass

SIESTA – Lunch

15:30 Träningspass
16.30 Träningspass
19:00 Mingel med cava
19:30 Middag
21:00 Underhållning/dans & intervjuer

Dag
SOFIAS TRÄNINGSPASS

Hemmagympa Styrka, Kondition, Core
Träna som på TV! Träningspass för hela kroppen som passar alla. Med eller utan stol. Olika teman på de olika passen tex styrka, rörlighet och kondition.

Rörlighetscirkel
Mota stelhet och snedbelastningar med övningar du kan göra hemma. Lär känna din kropp och jobba utifrån dina förutsättningar i ditt tempo. Efter passet känner du dig både smidigare och mjukare.

Seniorcirkel
Styrka och kondition stationsvis. Enkla och effektiva nya övningar på varje pass. Upplev ren träningsglädje!

Hjärnstark – workshop
Vi provar övningar som utmanar hjärnan och garanterat leder till en hel del skratt och kanske några nya insikter.

Sund & stark senior – föreläsning
Hur bör en senior träna? Små övningar ger stora resultat. Tipsen och knepen som passar just dig, så att du får redskapen att skaffa dig ett både piggare, starkare och gladare liv!

Dag
JESSICAS PASS

Presentation av klasser/Dagaktivitet:

Inga tidigare kunskaper krävs till aktiviteterna. Alternativ ges och alla kan vara med efter sin egen dagsform och förmåga.

”Mi Fiesta” – (Dansgympa/danspass)
Feststämning till latinska rytmer som ex cha-cha-cha, samba och salsa. Det finns inga rätt eller fel, alla kan hänga med efter sina egna förutsättningar och dagsform! Fokus på kondition och koordination.

 ”Jorden runt på 45 minuter” – (Gympa)
Tro det eller ej, men det finns andra språk än engelska. Med hjälp av musiken, tränar vi oss jorden runt. Fokus på kondition och koordination men också inslag av balans och styrka.

”Ditt inre Lejon” – (Dans/Kampsport/Yoga)
Här lockar vi fram vår inre styrka. Vi varvar långsamma och snabba rörelser, som är inspirerade av fridans, kampsport och yoga. Fokus på smidighet och balans.

”Rörelseglädje” – (Gympa)
Man blir aldrig för stor för att leka. Musiken inspirerar oss att locka fram vår lekfullhet. Fokus på kondition och koordination och att ha kul tillsammans!

”Dance, Dance, Dance” – (Dansgympa/danspass)
Rörelseglädje på hög nivå med fokus på kondition. Vi blir inspirerad av olika danser som jive, twizt, disco mfl.

”Yin Yoga” – Lugn, meditativ Yoga som utförs liggande, eller sittande.
Vi stannar i positionerna i mellan 3 – 5 minuter och utför en passiv stretch för bindväven/fascian. Denna typ av Yoga är ett perfekt komplement till övrig träning!

 ”Hatha Mjuk” – Långsamma, mjuka rörelser varvat med flöde.
Med möjlighet att stanna till och landa i positionen. Fokus på andning, stretch och avslappning.

 

Dag
KATARINAS FÖRELÄSNINGAR

Bli Hjärtsmart!
Hur fungerar ett hjärta egentligen? Och vad är det som händer om vi gör alla de där sakerna som vi vet är bra för oss – eller de som vi vet är dåliga? Lär dig mer om varför råden om hjärthälsa alltid handlar om motion och grönsaker, och på vilket sätt choklad och vin skulle kunna ge dig ytterligare en liten knuff mot bättre hälsa.

Vanliga och ovanliga sätt att bromsa åldrandet
Kroppen börjar åldras redan vid 25 års ålder, både på insidan och utsidan. Det finns många bra saker man kan göra, och det finns en del galna saker som folk gör i hopp om att det gör skillnad. Forskningen som presenteras täcker allt från eventuella hälsoeffekter av att köra Porsche, de viktigaste anledningarna till att styrketräna och varför håret blir grått och växer mer i öronen än på huvudet.

Det är inte hur vi har det – det är hur vi tar det
Ön Okinawa i Japan har fler hundraåringar än någon annan plats. Hemligheten är inte bara nyttig mat och regelbunden fysiska aktivitet, utan känslan av meningsfullhet och social samvaro. Samma sak ser man hos Superåldringar som är närmare åttio men har hjärnor som en femtioåring. Vad ska man mata sin hjärna med för att hålla den pigg och hur hittar man meningen i sitt liv?

Dag
BIRGITAS FÖRESTÄLLNINGAR

Visst kan humlor flyga och en 60-årig kvinna bli komiker

 När Birgita Klepke närmade sig pensionsåldern skulle hon bara gå en kurs i standup för att hon var nyfiken. Men det som började som en kul idé är i dag – sju år senare – en ny karriär.

Sedan debuten år 2015 har Birgita uppträtt på hundratals små och stora klubbar, teatrar, dansbanor, uteserveringar, församlingshem, pizzerior, privata fester, stödgalor, kollektivhus – och en smedja – över hela landet. Hon är en återkommande gäst på legendariska standup-klubbar som Norra Brunn i Stockholm, Gasta i Gävle och MACK i Malmö. Hon har också uppträtt på Parkteatern i Stockholm och medverkat i flera humorserier på SVT.

Som 60-årig nybörjare var hon ofta dubbelt – ibland tredubbelt – så gammal som sina kollegor. Men till sin förvåning upptäckte hon att publiken verkade ha längtat efter en äldre kvinna med pondus.

År 2018 skrev hon föreställningen ”Från klamydia till inkontinens” tillsammans med 30-åriga Sofia Nordin.

”Såå kul att de här båda vassa damerna har hittat varandra och gör comedy tillsammans över generationsgränserna. Rekommenderas varmt!”.

BARBRO ”BABBEN” LARSSON

År 2019 skrev Birgita Klepke sin första soloföreställning ”Hur svårt kan det va?” som handlar om att våga ta klivet att prova nytt vid 60+.

Hennes uppskattade föreläsningar handlar också om att testa gränser och vilar på övertygelsen om att ”ålder är mycket mer än bara en siffra”. Och att vi kan mer än vi tror.

 

RÖster om Birgita Klepke

Birgita Klepke är en boss lady som vid 60 års ålder bestämde att svensk standup behövde henne. Och det gjorde vi.

SHANTHI RYDWALL MENON, KOMIKER, IMITATÖR OCH PROGRAMLEDARE

 

Birgita Klepke – en kvinna med lite ruter i.

LARS-ÅKE ”BABSAN” WILHELMSSON

 

När jag är 60+ tänker jag också vara som Birgita. Fler Birgitor behövs.

CISSI WALLIN, KRÖNIKÖR OCH DEBATTÖR

 

Jag tror att Klepke kan bana väg för många andra kvinnor, äldre såväl som yngre.

EMMA BRATT, JKPG NEWS

 

läs mer i reportaget Ny karriär som rolig i tidningen SENIOREN 6/2021 (PDF)

 

Reseledare

Sofia Åhman

Inspiratör, Träningsexpert på TV

Sofia är träningsexpert på TV med sin Hemmagympa med Sofia och medverkan i TV-programmet Go´kväll, föreläsare och utbildad personlig tränare samt senior PT. Sofia är en mästare på att få människor att skratta, svettas och må bra. Hon har jobbat på en rad träningsresor och älskar kombinationen av sol, upplevelser, träning, god mat och nya bekantskaper!

Kristina Adolfsson

Seniorens chefredaktör, Resans värd

Kristina har ett stort intresse för hälsa, yoga och träning som hon har tagit med sig till de olika tidningar hon varit chefredaktör för och omvandlat till praktiska och peppande artiklar.

Birgita Klepke

Stand-up komiker och föreläsare

Komikern Birgita Klepke har sedan debuten 2015 uppträtt på drygt 60 scener från Umeå i norr till Malmö i söder. Ofta är hon dubbelt – ibland tredubbelt – så gammal som sina kollegor. Till sin förvåning upptäckte hon att det var en fördel eftersom hon erbjuder publiken något ovanligt: En äldre kvinna med pondus. Hennes humorföreställning/föreläsning – Hur svårt kan det va? – handlar om att göra det oväntade och om att hitta sin röst i vimlet av fördomar. Birgita bjuder på stand-up samt sin omtyckta föreläsning.

Katarina Steding-Ehrenborg

Lektor i hälsovetenskap & docent

Katarina är är legitimerad sjukgymnast och docent i experimentell Klinisk Fysiologi vid medicinska fakulteten i Lund samt hjärtforskare på dagen och författare av populärvetenskapliga böcker på natten. Hennes första bok Hjärtsmart kom ut 2019, och 2022 kom boken Bättre med åren där hon med vetenskapliga belägg visar att åldrandet är inte så illa som man kan tro – i alla fall inte om man ser positivt på tillvaron. Katarina kommer hålla tre föreläsningar om hur vi ska ta hand om vårt hjärta, hjärna och själ för att orka mer och leva längre samt mer om om kroppens åldrande, muskler och balans.

Jessica Ahl

Hälsopedagog och sångerska

Jessica är hälsopedagogen som också är sångerska. För Jessica är det ingen skillnad på aktivitet. Sång, musik, träning och dans – allt är friskvård. Jessica har erfarenhet av att leda gruppträning, sjunga och dansa på äldreboenden, i yogastudios, på gym, i dansband, i revyer, folklustspel, i krogshower, på båtar och hotell i Sverige och utomlands. På resan kommer Jessica att hålla i flera dansinspirerande gympapass, Yoga samt kvällsaktiviteter fyllda med sång och musik. ”Jag är en person som verkligen har en passion för friskvård i alla former. Min styrka är att jag har en mycket positiv grundinställning, vilket brukar smitta av sig i mitt yrkesutövande. Min ambition är att inspirera till att våga prova på något nytt, men framför allt ATT HA KUL!"

Kicki Wallblom

ReseSkaparnas grundare & reseledare, Yoga- & vattengymnastikinstruktör

Kicki är grundare för ReseSkaparna och hon älskar att vara ute på resande fot. Hon har stor erfarenhet som reseledare och kommer ta väl hand om er under våra resor.

Jan Vejstad

Tennistränare

Jan erbjuder "prova på tennis” till de som vill. Jan har spelat tennis under många år och har utbildning som ungdomstränare samt deltagit på ett flertal tennistävlingar.

Hotell

VÅRT HOTELL - Magic Life Plimmiri ****+

Plimmiri ligger långt söderut på Rhodos, i natursköna trakter, stranden är flera kilometer lång och består av en blandning av sand och klappersten. Bakom den höjer sig sanddyner med gräs och buskar. Därnäst tar jordbrukslandskapet vid med olivlundar och fält där man odlar potatis, sallad och andra grönsaker. Hotellområdet sträcker sig från stranden upp mot en grönskande trädgård på en platå. En pool, strandbar och en av restaurangerna ligger i närheten av stranden. Uppe på platån hittar du två pooler till, huvudrestaurangen och andra faciliteter. Du bor bekvämt med All Inclusive. Här finns tennisbanor, beachvolleyboll, mountainbike, minifotboll, gym och ett spa där du kan boka hälso- och skönhetsbehandlingar. I en amfiteater kommer vi ordna en del av vår kvällsunderhållning under bar himmel. Transfern från flygplatsen till hotellet tar ca 1,5 timme.

LÄGE: Invid havet på södra Rhodos.
RUMMEN: Alla rum har bad/dusch och wc, hårfön, telefon, kaffe- och tevattenkokare, tv, WiFi, luftkonditionering och minibar. Städning 6 dagar/vecka. Kassafack. Poolhandduk finns att låna.
FACILITETER: På hotellet finns utomhustennisbanor, gym, 3 pooler varav en inomhus och en uppvärmd (25 grader), spa, 5 restauranger, 5 barer, café, spa & minimarket.
ALL INKLUSIVE
I resans pris ingår frukost, lunch och middag samt snacks och all dryck. (Nationell alkohol, vin, öl, läsk och mineralvatten)
STRANDEN
Stranden i Plimmiri är lång och består av både sand, grus och klappersten. Minsta avstånd till stranden 200 m och längsta 800 m. Solstolar på stranden utan kostnad.

Läs mer om hotellet

Resekommentarer

Rhodos

Tack Christina för en fin och vacker och planerad resa! Allt så välplanerat med omsorg för alla medresenärer. Maten med god dricka var upplagd så tilltalande! Rekommenderar ert resebolag❣️Det gick att resa ensam!

Inger Arvidsson🥰🍀🍀🍀🍀🍀

Visa kommentaren

Några av våra resor