Ayurvedisk hälsoresa till Indien

- med Ayurveda och Yoga

I den lilla badorten Kovalam, långt söder ut på den indiska halvön, finner vi sverigevännen och chefsläkaren Dr Unni som äger den ayurvediska kliniken, Agastyaa Heritage Ayurvedic Hospital. Den här resan hjälper dig att hitta energi och skapa balans i kropp och själ. De dagliga behandlingarna utförs av ett team med massörer och terapeuter, är helt individuellt anpassade efter dina behov och ger dig djup avspänning och balans i kroppen. Vi bor på klinikens hotell med moderna bekvämligheter där vi har helpension från ankomst till hotellet fram till avresa. Vi får en balanserad kost som är utformad i samklang med behandlingarna. Yogapassen gör vi tillsammans med våra yogalärare på hotellets terrasser och tak.

Den lilla fridfulla badorten skapar lugn och ro med sina sandstränder och helt trafikfria gränder. De dagliga ayurvediska behandlingarna på doktor Unnis klinik ger dig djup avspänning och balans i kroppen. Behandlingsprogrammet är helt individuellt anpassat. Du har upp till tre dagliga möten med ayurvediska läkare, varav ett med Dr Unni, i samband med dina behandlingar. Du får ett team av minst tre massörer och terapeuter som ger dig ca 2-2,5 timmars behandling varje dag under hela vistelsen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svenska reseledare & yogalärare
 • Flyg Arlanda-Trivandum via Doha t/r
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • Del i dubbelrum 14 nätter med frukost
 • Helpension från ankomst till avresa
 • 13 dagar med ayurvediska behandlingar (ca 2-2,5 h per dag) på Agastyaa Clinic, som leds av Dr. Unni
 • Dagliga samtal med ayurvedisk läkare
 • Yogapass
 • Övrigt enligt program
TILLVAL:

Enkelrum mot trädgården 3500 kr
Enkelrum med havsutsikt 5500 kr

Dubbelrum med havsutsikt 1000kr/person
Dubbelrum med panorama havsutsikt 2500kr/person

Höjdpunkter

 • Dr Unnis klinik
 • Härliga Yoga pass
 • Dagliga Ayurvedisk behandlingar med massage och olika oljor
 • Vacker strand och natur

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2024-11-28
Resa: Ayurvedisk hälsoresa till Indien
Dagar: 15
Pris: 34950 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag AYURVEDA

Ayurveda är den traditionella indiska hälsoläran som används parallellt med den västerländska sjukvården i landet. Här tar man hänsyn till människans helhet och behandlar därigenom orsaker och inte symptom på ohälsa.

Dag MEDIYOGA

Mediyoga är medicinsk yogaform som är utvecklad ur Kundaliniyoga. Vi erbjuder morgonyoga, en blandning av Mediyoga och Kundaliniyoga, dagligen. Det finns även möjlighet att testa andra typer av yoga i byn. Mediyoga är en terapeutisk yogaform där det är viktigt att kropp och medvetande förenas. Du utför yogaövningar och andningstekniker långsamt och inkännande och låter kroppen hela sig själv i sin egen takt. Mediyoga passar bra för dig som vill komma igång med yoga på ett lugnt sätt och samtidigt reducera spänningar och stress.

Dag INDISK MAT

Maten år viktig i Indien och inom den ayurvediska filosofin. Hotellet erbjuder en vegetarisk palett av färger, dofter och smaker som är anpassad till de behandlingar som ges. Vi äter gemensam frukost, lunch och middag i hotellets trädgård.

Dag UTFLYKTER

Vi spenderar den mesta tiden i Kovalam. Visst utrymme för utflykter kommer att finnas och tidpunkten anpassas efter våra behandlingar.

Dag FLYGRESAN

Qatar Airways är ett flygbolag hemma hörande i Qatar med sin hub i Doha. Dehåller en hög klass vad gäller bekvämligheter och mat ombord.

Reseledare

Anita & Per Söder

Indien, Yogalärare

Yogalärare som gör yoga till ett praktiskt redskap i vardagen. Per & Anita föreläser om det ayurvediska hälsosystemet, om andning och sömn samt yogisk hälsa. Prova på Mediyoga, Kundaliniyoga och Stolsyoga. Tillsammans äger de Yogamottagningen i Stockholm.

Hotell

Hotel Pritwii***

Dr Unnis Agastyaa Heritage Ayurvedic Hospital & Prittwi Resort. Vi bor på klinikens moderna hotell med de faciliteter som vi är vana vid men med personlig atmosfär. Stranden ligger bara ca 3 minuters promenad från hotellet. Man kan växla lokal valuta på hotellet samt att det finns ATM i närheten av hotellet. Faciliteter: Hotellet har 24/7 receptionsservice, rumservice, gratis dricksvatten, concierge, tvättservice, hårtork och strykjärn att låna utan kostnad, trädgård med solstolar. Rummen: Alla rum har badrum, AC och WIFI. Alla rum har sin egen unika touch samt en egen balkong.

Läs mer om hotellet här>>

Om resmålet

ERA YOGALÄRARE

PER SÖDER är utbildad lärare i Kundaliniyoga och har ur denna yogaform utvecklat Migränyoga. Han driver yogamottagningen i Stockholm tillsammans med sin fru, och har skrivit böckerna Migränyoga och Stressyoga. Pers specialområden är migränyoga, stressyoga, yoga för stela män och kundaliniyoga. Kontakt: per@yogamottagningen.se | Tel: 0708-39 82 29.

ANITA DAVÉN-SÖDER är sjuksköterska, barnmorska, yogalärare och driver idag Yogamottagningen tillsammans med sin man. Hon masserar och leder yogaklasser i Mediyoga, yinyoga och gravidyoga samt ger ayurvedisk hälsorådgivning och kurser i YogAffekt där Mediyoga och psykoterapi förenas. Anitas specialområden är massage, mediyoga & ayurveda. Kontakt: anita@yogamottagningen.se | Tel: 0739-83 59 05.

+ Visa mer

Bra att veta

Detta är en gruppresa med cirka 15-20 resenärer. Man kan växla lokal valuta på hotellet samt att det finns ATM i närheten av hotellet.
Glöm inte att ansöka om turistvisum till Indien. Obs! 10 dagar handläggningstid gäller. Online eVisa-ansökan för Indien>>

Läs mer om Indien som resmål>>

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>