Ayurvedisk hälsoresa med yoga

till Dr Unni i Kerala med Per & Anita Söder

Vi reser till den lilla badorten Kovalam i den vackra provinsen Kerala som ligger längst söderut på den indiska halvön. Har finns sverigevännen Dr Unni som äger och är chefsläkare på den ayurvediska kliniken, Agastyaa Heritage Ayurvedic Hospital. Vi kommer att bo på Dr Unnis nybyggda hotell i skandinavisk stil och får dagliga behandlingar på Dr Unnis klinik som ligger nära hotellet. Yogapassen gör vi på klinkens hotellterrasser. Reseledare och yogainstruktörer är Per & Anita Söder.

Hälsoresan hjälper dig att hitta energi och skapa balans i kropp och själ. Den lilla fridfulla badorten skapar lugn och ro med sina sandstränder och och helt trafikfria gränder. De dagliga ayurvediska behandlingarna på doktor Unnis klinik ger dig djup avspänning och balans i kroppen. Behandlingsprogrammet är helt individuellt anpassat efter dina behov och eventuella krämpor. Du har upp till tre dagliga möten med ayurvediska läkare, varav ett med Dr Unni, i samband med dina behandlingar. Du får ett team av minst tre massörer och terapeuter som ger dig 2,5 - 3 timmars behandling varje dag under hela vistelsen.

Vi äter frukost och de flesta middagarna på hotellet och får där en rik kost som är utformad i samklang med behandlingarna. Luncher kan du äta på byns fantastiska små restauranger och det finns gott om tid för shopping i myllret av småbutiker.

ERA INSTRUKTÖRER OCH RESELEDARE

PER SÖDER är utbildad lärare i Kundaliniyoga och har ur denna yogaform utvecklat Migränyoga. Han arbetar på yogamottagningen i Stockholm och har skrivit böckerna Migränyoga och Stressyoga. Pers specialområden är migränyoga, stressyoga och kundaliniyoga. Kontakt: per@yogamottagningen.se. Tel: 0708-39 82 29 .

ANITA DAVÉN-SÖDER är sjuksköterska och barnmorska med lång erfarenhet från sjukvården. Hon masserar och leder Mediyoga samt ger ayurvedisk hälsorådgivning och kurser i YogAffekt där Mediyoga och psykoterapi förenas. Anitas special områden är massage, mediyoga & ayurveda. Kontakt: anita@yogamottagningen.se Tel: 0739-03 59 05.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda-Trivandum via Doah t/r
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • Del i dubbelrum utsikt mot trädgården 12 nätter med frukost
 • 12 middagar på hotellet
 • 12 dagar med ayurvediska behandlingar (2- 2,5 h per dag) på Agastyaa Clinic, som leds av Dr. Unni
 • Personlig konsultation med Dr. Unni
 • Dagliga samtal med ayurvedisk läkare
 • 12 dagar med yoga
 • Svensk yogainstruktörer
 • Övrigt enligt program
TILLVAL:

Havsutsikt: + 1000 kr per person (del i dubbelrum)
Enkelrum: + 4000 kr
Enkelrum med havsutsikt: + 6000 kr

Höjdpunkter

 • Dr Unnis klinik
 • Härliga Yoga pass
 • Dagliga Ayurvedisk behandlingar med massage och olika oljor
 • Vacker strand och natur

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag AYURVEDA

Ayurveda är den traditionella indiska hälsoläran som används parallellt med den västerländska sjukvården i landet. Här tar man hänsyn till människans helhet och behandlar därigenom orsaker och inte symptompå ohälsa.

I resan ingår dagliga behandlingar med massage och olika oljor. Behandlingarna utformas individuellt efter samtal med den ayurvediske läkaren och kan även innefatta livsstilsråd och särskilda kostupplägg. Behandlingen tar cirka 2,5 timmar.

Dag MEDIYOGA

Mediyoga är medicinsk yogaform som är utvecklad ur Kundaliniyoga. Vi kommer att dagligen erbjuda morgonyoga som kommer att bli en blandning av Mediyoga och Kundaliniyoga. Det finns även möjlighet att testa andra typer av yoga i byn. Mediyoga är en terapeutisk yogaform där det är viktigt att kropp och medvetande förenas. Du utför yogaövningar och andningstekniker långsamt och inkännande och låter kroppen hela sig själv i sin egen takt. Mediyoga är perfekt för dig som vill komma igång med yoga på ett lugnt sätt och samtidigt reducera spänningar och stress.

Dag INDISK MAT

Maten är viktig i Indien och inom ayurvedaisk hälsa, och sydindien är berömt för sitt sofistikerade kök. För en vegetarian blir Kovalam en uppenbarelse med det fantastiska utbud av färger, dofter och smaker som de många restaurangerna erbjuder. Den som äter kött och fisk blir inte heller besviken.

Dag AYURVEDISKA KLINIKEN

Dr Unnis klinik heter Agastyaa Heritage Ayurvedic Hospital, är beläget i Kovalam. Här finns ett stort utbud av behandlingar samt en trevlig atmosfär med fin trädgård och terrasser.

Läs mer om kliniken

Reseledare

Anita & Per Söder

Indien

Yogainstruktörer som gör yoga till ett praktiskt redskap i vardagen. För ett enkelt välmående. Prova på Mediyoga, Kundaliniyoga och stolsyoga. Per & Anita föreläser om det ayurvediska hälsosystemet, om andning och sömn samt yogisk hälsa.

Hotell

Bra att veta

Glöm inte att ansöka om turistvisum till Indien.

Obs! 10 dagar handläggningstid gäller.

Klicka här för att komma till ansökan om turistvisum

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev