Ischia Må Bra -resa

- njut av termalbad & vandring

Följ med på en resa som får dig att må bra med italiensk mat, varma termalbad och vandringar i den vackra naturen. På vulkanön Ischia, strax norr om Capri, gör vi som italienarna och tar in på ett termalbadshotell och blir ompysslade. Tillsammans med vår svenska reseledare Anna Rudh, som bott på ön mer än 20 år, får du en riktig livsnjutar- resa. Anna, som är en erfaren guide, visar oss sitt Ischia på ett personligt sätt och dagarna fylls med promenader längs havet eller mot vulkanens topp, bad i varma källor, besök hos vinmakare och rundturer på ön. Ischia kallas för hälsans ö och är en ljuvligt grön oas. Vi ser också Elena Ferrantes härligt stökiga och charmiga Neapel innan hemresan.

Denna resa inkluderar flera vandringar på ca 5-7 km. Både lättare vandringar men också en lite mer krävande med kuperad terräng. Man bör kunna promenera på egen hand minst 5 km för att kunna ta del av hela resan innehåll. Givetvis får man delta ändå men då under förståelse att man inte kan delta i alla utfärder och rundturer. Om detta är fallet skall detta meddelas vid bokning och noteras på bekräftelsen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda-Rom t/r
 • Transfer Ischia t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 4 luncher
 • 6 middagar
 • 1 vinprovning
 • Fri tillgång till poolerna på hotellet
 • Ansiktsbehandling i hotellets spa
 • Utfärd Ponte med kastellet
 • Vandringar i Zari, Piano Liguori & Maronti
 • Termalbadsbesök inkl. transfer
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum 2600 kr (hotellet har begränsat med antal enkelrum)

Höjdpunkter

 • Reseledare Annas kunskap om Ischia
 • Termalbad
 • Den goda maten
 • Härliga, vackra, lite utmanande vandringar

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2024-09-13
Resa: Ischia Må Bra -resa
Dagar: 8
Pris: 18450 kr
Platser: 2

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - CASTEL GANDOLFO

Vi flyger med direktflyg under eftermiddagen och kommer till Rom under kvällen. Vår reseledare Anna möter oss på flygplatsen och vi åker ca 4 mil till resans första stopp, Castel Gandolfo, där vi ska sova en natt.

Dag 2
CASTEL GANDOLFO - ISCHIA

Frukost och utcheckning i lugn och ro. Bussen tar oss sedan mot Pozzuoli som ligger strax väster om Neapel. På vägen dit stannar vi för möjlighet till att köpa lunch. Vid ankomst väntar färjan som ska ta oss till Ischia. Incheckning och middag på hotellet. (F, M)

 

Dag 3
VANDRING & LA MORTELLA

Vi börjar dagen med en vandring i lugn takt genom Zarohalvön. Vi besöker en mytomspunnen plats vandrar förbi La Colombaia, den kände filmregissören, Luchino Viscontis villa. Vi kommer fram till den vackra botaniska trädgården La Mortella som vi naturligtvis besöker. Här ser vi både tropiska växter och typisk medelhavsvegetation. Vi fortsätter till San Francescostranden för lunch vid havet. Ledig eftermiddag då man kan prova på hotellets bad eller njuta av en ansiktsmask på spaavdelningen. Middag på hotellet. (F, L, M)

Om vandringen: Vi går ca 200m till den stora vägen där bussen hämtar oss. Kort sträcka, ca 5 min med buss. Vi startar vår vandring som först börjar på en asfalterad väg, därefter tar oss in i ett skogsparti. Vi promenerar i ca 1 h med olika stopp till Mortella trädgården. Parken ligger väldigt kuperat men vi börjar vårt besök i den övre delen och tar oss sedan sakta neråt. Besöket i trädgården ca 1 ½ h. Därifrån fortsätter vi vår vandring till San Francesco-stranden, det är en promenad på ca 30 min, en lång nedförsbacke.

Dag 4
RUNDTUR PÅ ÖN & VINPROVNING

Idag ska vi få uppleva mer av Ischia tillsammans med Anna. Vi ser Ischia stad och gör besök på Ischia Ponte för en guidad rundtur med besök i den mäktiga borgen – Castello Aragonese. Fortet ligger på en alldeles egen liten ö som binds samman med Ischia av en 220m lång bro. Redan 474 f Kr. sägs det att tyrannen av Syrakusa, Hieron I, slog sig ner på fortet. Lite egen tid för lunch innan vi fortsätter vår rundtur. På en av Annas vänners vinkantina får vi provsmaka deras vin och smaka på lokala tilltugg. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 5
NEGOMBO TERMALBAD

Ischia är en hälsans ö och idag ska vi njuta av de vackra termalbaden i Negombos termalbadpark. Parkens skönhet ligger i dess lummiga, otämjda trädgårdar som omger pooler, små relaxområden och svala platser med samtida konstinstallationer. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 6
VANDRING I PIANO LIGUORI

Idag gör vi en vandring i Piano Liguori. Vi äter gemensam lunch i byn, bestående av lokala råvaror, med utsikt över Capri. Middagen serveras som vanligt på hotellet. (F, L, M)

Om vandringen: Vi börjar dagen med en mer krävande och utmanande vandring, 6 km lång med höjdskillnader ca 260 m, över kuperad mark (stabila skor och stavar kan vara bra här) till den övergivna byn Piano Liguori där det känns som om tiden stannat. Vår vandring fortsätter genom vinlundarna och med fantastiska vyer.

Dag 7
MARONISTRANDEN

Idag får vi en uppfriskande promenad på den totalt 3 km långa Marontistranden. Lunch på en för Ischiaborna väldigt känd trattoria där mamman i familjen lagar en riktigt italiensk måltid. Middag på hotellet. (F, L, M)

 

Dag 8
NEAPEL & HEMRESA

Frukost och utcheckning. Bussen hämtar oss för färd till färjan som tar oss över till Pozzuoli. I pizzans födelsestad, Neapel, hinner vi med en kort panoramatur och napolitansk pizza till lunch. Sedan far vi vidare norrut mot Rom och vårt direktflyg hem. (F, L)

Reseledare

Anna Rudh

Italien, Sicilien, Ischia

Anna är vår härliga reseledare i Italien. Med kunskap och stort engagemang visar hon oss både sin egen ö Ischia och Sicilien.

Hotell

Hotel Castel Vecchio**** (1 natt)

Hotel Castel Vecchio har ett fantastiskt läge precis ovanför Albanosjön, bara 5 minuters promenad från Castel Gandolfos historiska stadskärna och 300 meter från Villa Barberini. Castel Vecchio ligger bara 6 km från flygplatsen Rom Ciampino och 30 minuters bilresa från centrala Rom. Hotellet ligger i en historisk 1800-talsbyggnad i jugendstil. Hotellet har en terrass med en liten pool och sjöutsikt. De kompakta rummen på Castel Vecchio Hotel har eget badrum och platt-tv. Hotellet serverar ”italiensk frukost” med kaffe, croissanter och frukt.

Läs mer på hotellets hemsida>>

Hotel San Francesco**** (Ischia 6 nätter)

Hotel San Francesco ligger i Forio di Ischia i Ischias öregion, ca 33 km från Neapel. Det drivs som ett familjehotell med fokus på lokalodlade råvaror och god mat. Hotellet ligger promenadavstånd från stranden. Hotellet har en utomhuspool och en mindre bubbelpool med lite varmare vatten. Boendet består av 38 rum fördelade i flera olika byggnader på hotellområdet. Rummen har WC, dusch/bad, TV, telefon, AC, hårfön och värdeskåp. Restaurang och bar finns samt gratis wi-fi.

Läs mer på hotellets hemsida>>

Om resmålet

Ischia är en vulkanö i Neapelbukten, Italien, cirka tre mil sydväst om Neapel. Ön är bergig och har flera vulkaner. Ytan är 46 km² och antalet invånare är 62 000. Huvudstaden heter också Ischia. Huvudattraktionen på ön Ischia är de många varma källorna och spabaden, men även naturen och de kulinariska upplevelserna är värt resan. Den lilla ön har genom årtusenden varit eftertraktad för sitt strategiskt fina läge och inte minst för sina varma källor. En lång rad av folkslag ända från de första grekiska kolonisterna till romare och turkar har turats om att erövra Ischia. Spåren efter dem kan ses i form av ruiner på flera ställen längs kusten. Framför allt den romerska Medeltidsborgen Castello Aragonese, som ligger på en liten ö utanför Ischias västkust är värd ett besök. Borgön är förbunden med Ischia med en 220 meter lång stenbro.

Resekommentarer

Amalfi

Jag måste ge Anna, vår guide, ett stort TACK för allt. Hon är så fantastisk, verkligen en suverän och enormt duktig och kunnig guide.

Ewa Isaksson

Visa kommentaren

Bra att veta

På denna resa besöker vi både små och äldre städer med trappor och ojämna markförhållanden. Detta är en resa där det förekommer vandringar av olika nivåer. Vi rekommenderar inte denna resa om du använder rullator/käpp/kryckor för att ta dig fram. Vandringar mellan 5-7 km: Både lättare vandringar men också en lite mer krävande med kuperad terräng. Man bör kunna promenera på egen hand minst 5 km för att kunna ta del av hela resan innehåll. Givetvis får man delta ändå men då under förståelse att man inte kan delta i alla utfärder och rundturer. Om detta är fallet skall detta meddelas vid bokning och noteras på resebeviset. Detta är en gruppresa med cirka 25 – 35 resenärer.

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>