Bridgeresa till Sicilien

Bridgespel vid havet i mysiga Cefalú

Sicilien, Medelhavets största ö är perfekt för ett besök i mars. Inte bara ligger ön bra till klimatmässigt utan även i Italien som bjuder på god mat & dryck samt intressant historia. Vi bor invid havet i mysiga Cefalu, en charmig medeltida stad som har en trevlig strandpromenad. Det är en lagom stor stad med allt som behövs; en fin strand, charmiga små gator och gränder, småbutiker, caféer och allt från mysiga trattorior till flotta restauranger. Sicilien är nog också den mest mytomspunna av Medelhavets öar. En ö som både fruktats och åtråtts av många. Listan är lång på de som erövrat Sicilien och gjort ön till det den är idag. Vi varvar bridgespel med intressanta utfärder i trakten. Tillsammans med Johan Berg, som har bott i Italien i 17 år och har guidat många gånger på sitt älskade Sicilien besöker vi Palermo samt Castelbuono med vingårdsbesök. Vår erfarne bridgeledare Kalle Persson ordnar dagligen bridgespel samt utbildning.

CEFALÚ - CHARMIG MEDELTIDA STAD MED STRANDPROMENAD
Vid foten av klippan som gett staden dess namn ligger Cefalù, en solblekt stad där både historien och det äkta Sicilien gör sig påmint i varje gathörn under din resa. Det är en lagom stor stad med allt som behövs. En fin strand, charmiga små gator och gränder, småbutiker, caféer
och allt från mysiga trattorior till flotta restauranger. Strövar du runt i de smala gränderna runt Piazza Duomo med den imponerande katedralen, träffar du på både korgmakare och glassbarer. För staden är inte större än att man lätt kan upptäcka den till fots, och det är också då man lägger märke till alla detaljer, som basilikakrukorna i fönstren, doften av nygrillad tonfisk eller den vackra portalen på Chiesa del Purgatorio. Cefalù är en stad som sjuder av atmosfär i varje gränd och på varje torg, där man överallt påminns om stadens långa historia, som sträcker sig via medeltiden ända tillbaka Kartagerna.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Johan Berg
 • Bridgeledare Kalle Persson
 • Flyg Arlanda/Kastrup/Landvetter - Palermo via Frankfurt t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med balkong/terass 7 nätter
 • 7 frukostar
 • 7 middagar på hotellets tre restauranger
 • Guidad stadsrundtur Cefalú
 • Utfärd Palermo med guidad stadsrundtur
 • Utfärd Castelbuono & Vinprovning.
 • Bridgespel
TILLVAL:

Dubbelrum med havsutsikt: 500 kr
Dubbelrum för eget bruk : 2 400 kr
Dubbelrum för eget bruk med havsutsikt: 2 900 kr

BRIDGE
Bordsavgift: € 5 per dag
Vid bokning ange medlemsnummer i Svensk Bridge förbundet

Höjdpunkter

 • Kalles omtyckta ledning av bridge
 • Johans kunskap om Sicilien och den italienska kulturen
 • Mysiga Cefalú
 • Utfärd till vingård

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag UTFÄRD
CEFALÚ – STADEN OCH HISTORIEN

En intressant stadsrundtur, när Johan introducerar er till staden och dess historia, vilken naturligtvis är sammanvävd med Siciliens. Vi besöker Katedralen för att se de underbara 1100-tals-mosaikerna samt en gammal romersk Lavatoio – tvättinrättning.

Dag UTFÄRD
CASTELBUONO & SANTA ANASTASIA MED VINPROVNING

Idag skall vi uppleva Castelbouno, en charmig stad i Madoniebergen, känd för sitt medeltida slott och produktion av manna. Här får vi en verklig känsla för Sicilien och kan uppleva torget framför kyrkan där man gärna vilar en stund. Här finns många butiker med lokala specialiteter. Vi besöker staden, gör en promenad och har tid för lunch. Vidare till det i vinkretsar kända Abbazia Santa Anastasia. Ett gammalt kloster med anor från 1100-talet som idag är omgjort till ett litet lyxhotell med en toppmodern vingård. Här besöker vi vingården och deltar vi en vinprovning. Uppfyllda i anden och kroppen av vårt klosterbesök beger vi oss hemåt.

 

Dag UTFÄRD
HALVDAGSUTFÄRD PALERMO MED STADSRUNDTUR

Vi tar vår buss in mot Palermo där vi promenerar genom den gamla delen av Palermo. Vi börjar med matmarknaden. En upplevelse i ljud och bild – inte bara för maten utan även det ordnade kaoset. Därefter ser vi ett axplock av de viktigaste byggnaderna och monumenten. Palermo har en unik blandning av normandisk, arabisk, bysantinsk och barock arkitektur. Vi avslutar vid Teatro Massimo där vi bryter för lunch på egen hand och kanske lite shopping.

 

Reseledare

Johan Berg

Italien, Terracina, Sicilien, Korsika, Sardinien & Bergslagen

Johan Berg har bott i Italien i 17 år och kan sitt "andra" land väldigt väl. Han berättar om både historia och människor på ett underhållande sätt.

Kalle Persson

Bridgeresor

Kalle är vårt nya tillskott i bridgefamiljen. Men lång erfarenhet av bridgeutbildningar är han perfekt att ha med på våra bridgeresor.

Hotell

Hotell Sea Palace

På fina Hotell Sea Palace bor vi 30 m från stranden och bara 600 m från centrum. Vi har fina rymliga rum inredda i modern stil med balkong och dubbelsäng eller separata sängar. Alla rum har bad/dusch, wc och hårtork samt TV, klimatanläggning, minibar (litet kylskåp) och säkerhetsbox. Frukostbuffé serveras varje morgon i hotellets restaurang Sky och där erbjuds vi även en bordsserverad middagsmeny. Vi har halvpension och för att få variation äter vi ett par gånger också på systerhotellet Victoria Palace och deras restaurang på huvudtorget vid katedralen. Baren och biblioteket erbjuder ytor för avkoppling. Hotellet har pool (ej uppvärmd) med solstolar och stranden alldeles intill. Det finns ett mindre gym och hotellet erbjuder sköna spabehandlingar.  Framför hotellet finner man strandpromenaden som lockar till avkopplande promenader längs havet. Hotellen är familjeägda av paret Lombardi som personligen månar mycket om både gäster och sin härliga personal, vilket gör att man känner sig som hemma fast på hotell”

 

Några av våra resor