Krakow

- Polens vackraste stad

Krakow, med flera sevärdheter på UNESCOs Världsarvslista, är av många betraktad som Polens vackraste stad. Denna medeltidsstad ser ut som om den vore tagen ur en sagobok med sitt livliga torg, spiralformiga gotiska torn, slott och legender om drakar. Kärleken till musik, poesi och teater har gjort Krakow till Polens kulturhuvudstad. Vår omtyckte reseledare Einar Szpiro tar er med upp på Wawels höjder, till de judiska kvarteren och ni skall få smaka av både traditionell judisk mat och polsk under två trevliga middagar. För de som önskar finns utfärder till Auschwitz och Saltgrottorna.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Svensktalande reseledare
  • Flyg Arlanda-Krakow t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 1 lunch (L)
  • Polsk afton med middag och underhållning
  • Judisk måltid med musik
  • Rundtur till fots i Krakow inkl. entréer enligt program
  • Guidad rundtur i judiska kvarteren
  • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1200 kr

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM-KRAKOW

Direktflyg från Arlanda till Krakow. Vid ankomst möts vi av vår buss som tar oss till vårt centralt belägna hotell. Vid ankomst serveras lunch på lokal restaurang i den gamla staden. Einar visar oss området runt det stora torget. (L)

Dag 2
KRAKOW MED WAWEL

Vi möter vår svensktalande lokalguide och ska nu vi få uppleva Gamla Stan, en verklig sevärdhet i sig. En guidad stadsrundtur till fots tar oss på upptäcktsfärd till den välkända Grodzkagatan och till hjärtat av Gamla Stan. Vi besöker det magnifika slottet varifrån polska kungar regerade och katedralen på Wawelkullen. Rundturen avslutas vid stora torget i Gamla Stan. På kvällen träffas vi på restaurang i Gamla Stan för en polsk afton där vi får prova traditionella polska maträtter och lyssna till folkmusik. (F, M)

Dag 3
EGEN DAG/AUSCHWITZ

Denna dag kan du välja att upptäcka staden på egen hand eller följa med på en frivillig utfärd till koncentrationslägret Auschwitz. Denna tur ger oss obarmhärtiga påminnelser om förintelsen. Vi ser både Auschwitz 1 och Birkenau. Eftermiddagen till eget förfogande. (F)

Dag 4
KAZIMIERZ & JUDISK AFTON

På morgonen erbjuds en frivillig utfärd till Wieliczka saltgruva, ett av de första tolv världsarven på UNESCOs Världsarvslista, belägen ca 15 km söder om Krakow. Denna världsattraktion har funnits i över 700 år. Polska gruvarbetare har byggt en underjordisk värld med fantastiska skulpturer, saltsjöar, ett gruvmuseum och en underjordisk kyrka. Promenaden i gruvan är ca 2,5 km lång men vi åker hiss ner och upp. På eftermiddagen erbjuds en guidad rundtur i stadsdelen Kazimierz, där stadens judiska befolkning har bott i över 500 år. Området var med i ett antal scener i filmen Schindlers List. På kvällen äter vi middag på judisk restaurang med underhållning. Vi får smaka på judiska specialiteter. (F, M)

Dag 5
HEMRESA

Under förmiddagen avgår bussen till flygplatsen för hemresa. Åter Sverige tidig kväll. (F)

Reseledare

Einar Szpiro

Polen, Norge, Danmark, Sverige

Einar är en av våra mest lovordade reseledare. Med mycket humor och stor kunskap gör han uppskattade resor.

Hotell

Några av våra resor