Norra Irland

- med Belfast, Derry, Donegal, Connemara & Dublin

Irland erbjuder vacker natur, spännande miljöer, intressant historia och trevliga människor. Inte för inte kallas Irland ”den gröna ön”. På denna rundresa får vi uppleva två länder på samma ö och deras respektive huvudstäder, Dublin & Belfast. Dublin, republiken Eires huvudstad är en en livlig och ungdomlig stad med rikt musik- och kulturliv. Belfast, en ny uppväckt stad med dramatisk historia. Vi besöker även Derry och Galway och färdas genom den vilda trakten kring Connemara och Donegal. Irländarna är gästvänliga och glädjen visas genom folkmusiken och dansen. Vår reseledare Jöran Nielsen är en erfaren Irlandsguide som levandegör Irlands historia och kultur.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flygresa Arlanda-Dublin t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 7 nt
 • 7 middagar : 5 trerättersmiddagar, 1 pubmiddag & 1 irländsk afton
 • Stadsrundturer Dublin, Derry, Belfast
 • Giant Causeway
 • Svensk reseledare 8 dagar
 • Buss enligt program
 • Besök & inträden enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 2 650 kr
Whiskeydestilleri & provning: 190 kr
Ovanstående anmäls vid bokning av resan.
Jöran erbjuder under resans gång frivilliga luncher som bokas på plats.

Höjdpunkter

 • Belfast & Titanic Experience
 • Giants Causeway
 • Galway
 • Dublin med irländsk afton

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2021-05-05
Resa: Norra Irland
Dagar: 8
Pris: 18450 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - BELFAST

Direktflyg till Dublin. Här möter vår reseledare oss på flygplatsen för vidare färd norrut längs Boyne Valley, utan tvekan den mest historiska regionen på hela ön. Framme i Belfast checkar vi in på vårt hotell och äter en god middag på hotellet och varefter de som önskar kan besöka den berömda puben the Crown Liquor Saloon. (M)

Dag 2
BELFAST

På förmiddagen upplever vi det pånyttfödda Belfast under en stadsrundtur och får höra om stadens dramatiska historia. Vi ser de berömda väggmålningarna, fredsmuren och stadens centrum. Efter lunch besöks Titanic Experience som speglar fartyget, varvet och den tidens Belfast. Middag på vårt hotell. (F, M)

Dag 3
CAUSEWAY & DERRY

Dagens första besök är naturfenomenet Giants Causeway, en imponerande basaltklippformation invid havet. Vi fortsätter till Derry, den sista muromgärdade staden att byggas på Irland, för en rundtur. Logi och middag. (F, M)

Dag 4
DERRY - WESTPORT

På förmiddagen beger vi oss ut till de höga, vindpinade klipporna Slieve League vid Donegal. I Killybegs landas fisk, bl.a. de krabbor vi får till Sverige. Vi åker vidare söderut genom Sligo regionen, med besök vid poeten W B Yeats grav i Drumcliff. Westport, ett mekka för den traditionella folkmusiken, blir vårt nästa stopp för övernattning och middag. För de som önskar följ med på en tur bland musikpubarna, traditionell musik spelas med mycket glädje och stämning. (F, M)

Dag 5
CONNEMARA - GALWAY

Karga hedar, torvmossar, porlande bäckar, stengärdsgårdar, långa sand- & korallstränder och betande ponnys präglar det öde landskapet på Connemarahalvön. Det är en del av ”Gaeltacht” där många fortfarande talar gaeliska. Via Killary Harbour, Irlands enda fjord, når vi Clifden, känt för sina fisk- och skaldjursrestauranger. Vi följer Galway Bay till staden Galway. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 6
GALWAY - DUBLIN

Egen tid på förmiddagen samt för lunch på egen hand i Galway. Avresa efter lunch. Vi korsar denna gröna ö och ser de stora torvmossar som ger 25 % av landets energi. Vi anländer till Dublin på eftermiddagen och till kvällen väntar en Irländsk afton med middag, sång, musik och dans i stil med ”Riverdance”. (F, M)

Dag 7
DUBLIN

Under förmiddagens panoramatur ser vi både den norra och södra sidan av floden Liffey. På den norra sidan finns imponerande monument och byggnader samt bl a Phoenix park och paradgatan O´Connell street. På den södra sidan ser vi platser som Grafton street, Trinity College, parken St Stephens Green och vi besöker St Patrick´s katedralen. I mitten av rundturen erbjuder vi lunch på en känd pub. Resten av eftermiddagen är fri för egna upptäckter. Till exempel att besöka Trinity College och se det äldsta biblioteket på Irland samt Book of Kells. Som en trevlig avslutning av resan äter vi en gemensam middag på lokal restaurang eller pub. (F, M)

THE LIBERTIES / PEARSE DISTILLERY (tillval)
Den som är sugen på att veta mer om whiskey kan på eftermiddagen följa med till The Liberties/Pearse distillery som är några av de nyaste destillerierna på ön. Här får du under en guidad rundtur se produktionen och därefter smaka på de gyllene dropparna.

Dag 8
DUBLIN - STOCKHOLM

Sovmorgon och tid för lite shopping innan bussen tar oss till flygplatsen för hemresa. (F)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev