Siciliens förlovade land

Antika tempel, vingårdar och Etna

Sicilien är den största ön i Europa, men ibland har man känslan av att den är ett land för sig – så olik fastlandet Italien. Här har muslimer, fransmän, spanjorer regerat och lämnat kvar sina traditioner. Sicilien har allt – underbara stränder, vacker natur, kultur, gastronomi och magnifika trädgårdar och parker. Under denna vecka kommer vi att få insupa många intryck och säkert blir bedårade av denna ö som har besjungits och diktats om sedan urminnes tider.

Vår rundresa visar det mesta av Sicilien från Catania, Taormina till Cefalú ocg Palermo och vi avslutar med Agrigento och Syrakusa. Vi går i fotspåren av gamla Grekland, Romarriket och den bysantiska kulturen men även på Palermos och Catanias livliga gator. Vi smakar på öns goda mat och viner tillsammans med vår svenska reseledare Anna Rudh Meo, ”italienska” sedan länge. Hon visar oss Sicilien på ett kunnigt och omtyckt sätt.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda-Catania t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 3 luncher
 • 5 middagar
 • 1 vinprovning
 • Besök Taormina & grekiska teatern
 • Utfärd Cefalú
 • Rundtur Palermo
 • Guidad tur Tempeldalen
 • Utfärd Syrakusa
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1 650 kr
Utfärd Modica & Ragusa inkl lunch: 500 kr (minst 25 deltagare)

Erbjudande

1000 kr

Sista minuten - 1 000 kr rabatt

Gäller till och med 2017-09-20

Höjdpunkter

 • Etna- Europas största vulkan
 • Palermo
 • Tempeldalen
 • Syracusa

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2017-10-20
Resa: Siciliens förlovade land
Dagar: 8
Pris: 14750 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
CATANIA

Ankomst till Catania, vi börjar med en kortare rundtur av Catania där vi ser Svarta Barockkatedralen innan vi beger oss till vårt hotell. Middag på hotellet. (M)

Dag 2
ETNA & TAORMINA

Heldagsutfärd till Etna – Europas ”gigant” vad gäller vulkaner. Här odlas Nerello mascalese på vulkanens sluttningar i den svarta lavajorden. Vi äter en lättare lunch och låter oss smaka av vinet från en av vingårdarna. Nästa besök är fashionabla Taormina, byggd på en terrass mellan berg och hav med strålande utsikt över det blåa Medelhavet. Här ser vi också den grekiska teatern som är den näst största av de antika teatrarna på Sicilien. Kvällen har ni på egen hand. (F, L)

Dag 3
CEFALÚ & PALERMO

Vi lämnar Letojanni och beger oss mot Palermo. På vägen stannar vi till för lunch och ett besök i den romantiska medeltida staden Cefalù, som sägs vara en av de vackraste städerna på Sicilien, med sina gränder, kyrkor, småbutiker, trattorior och långa fina sandstrand. Väl framme i Palermo checkar vi in på vårt  hotell och äter gemensam middag. (F, L, M)

Dag 4
PALERMO & MONREALE

På förmiddagen besöker vi Monreale den första kungliga huvudstaden med sin magnifika katedral från 1100-talet. En guidad rundtur visar oss centrala Palermo och vi får ett axplock av det kulturella utbudet. Stadens blandning av normandisk, arabisk, bysantisk och barockarkitektur är unik. Vi promenerar i hjärtat av det historiska centrumet. Kvällen på egen hand. (F)

Dag 5
AGRIGENTO & SYRAKUSA

Vi lämnar Palermo och reser mot Agrigento och den omtalade Tempeldalen där vi gör en rundvandring. Detta vackra arkeologiska område finns sedan 1997 upptaget på Unescos världsarvslista. Här väntar en picknick-lunch med lokala traditionella smaker i Kolymbetra trädgårdar. Vi åker vidare till Syrakusa och vårt hotell där vi senare äter middag tillsammans. (F, L, M)

Dag 6
SYRAKUSA

Idag gör vi en rundtur i Syrakusa, Sankta Lucias hemstad, vackert belägen på en klippig halvö. Här levde och verkade många historiska personligheter som tyrannen Dionysios och Platon. Den grekiske uppfinnaren och matematikern Arkimedes lär ha utropat sitt berömda Eureka här. I det arkeologiska området Neapolis får vi en guidad tur där vi ser den grekiska amfiteatern uthuggen i berget. Egen tid att njuta av vackra Syrakusa. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 7
EGEN DAG/UTFÄRD RAGUSA & MODICA

Idag finns det tid att vara som en italienare, ta sovmorgon och strosa runt i butiker. För den som vill erbjuds en frivillig utfärd. Till kvällen samlas vi för avslutningsmiddag på lokal restaurang. (F, M)
Utfärd Modica & Ragusa inkl lunch
Vi besöker katedralen i Ragusa med Gagliardi’s mästerverk skulpturen av S:t Göran och draken och äter lunch på en lokal trattoria där vi får prova Modicas berömda choklader.

Dag 8
HEMRESA

Transfer till flygplatsen för hemresa. (F)

Reseledare

Anna Rudh

Italien, Siclien, Ischia

Anna är vår härliga reseledare i Italien. Med kunskap och stort engagemang visar hon oss både sin egen ö och Sicilien.

Resekommentarer

Amalfi

Jag måste ge Anna, vår guide, ett stort TACK för allt. Hon är så fantastisk, verkligen en suverän och enormt duktig och kunnig guide.

Ewa Isaksson

Visa kommentaren
Prenumerera på vårt nyhetsbrev