Skottlands högland med Tattoo

- med Edinburgh och Tattoo

Följ med till Skottlands högland med sin hänförande natur, mystiska Loch Ness, vackra slott samt den charmiga huvudstaden Edinburgh med det världsberömda - Military Tattoo, en av världens mest spektakulära föreställningar.
På denna resa bor vi på höglandshotellet Duke of Gordon, i Kingussie tre nätter och två nätter på centralt beläget hotell i Edinburgh.
Under våra dagar i höglandet skall vi få smak av “Karl för sin Kilt”, atmosfären. Vi får se en fårherde som skickligt vallar sina får med hjälp av sina bordercollies. Självklart skall vi se en av traktens ståtliga slott och ett whiskydestilleri där vi får provsmaka denna ädla dryck. Vi stiftar bekantskap med myternas landskap under en heldagsutflykt som tar oss över hedar och berg till berömda Loch Ness. Vi följer Caledonian Canal genom The Great Glen och beskådar det vackra landskapet samt gör en trevlig båttur på Loch Ness. Resan avslutas i Edinburgh med rundtur där vi ser den medeltida ”Old Town” och 1800-talets georgianska ”New Town” samt Leith. I den gamla delen går vi längs Royal Mile och det finns möjlighet att besöka Edinburgh Castle från 1300-talet. Som avslutning får vi uppleva Tattoo med det mäktiga slottet som kuliss.

Ni kommer lära känna landet med Jöran Nielsen, vår skottlandsexpert som reseledare. Jöran är verkligen expert på sina resmål. Han har en djup kunskap om Skottland, dess historia och kultur samt den ädla drycken whisky. Han har skapat alla sina egna resor och valt alla besöksmål med stor kunskap för att våra resor skall bli en unik upplevelse.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Jöran Nielsen
 • Flyg Arlanda-Edinburgh t/r
 • Del i dubbelrum med frukost Höglandet 3 nätter, Edinburgh 2 nätter
 • 4 middagar
 • Vallhundsuppvisning
 • Whiskydestilleri och provsmakning
 • Båttur Loch Ness
 • Utfärd Loch Ness
 • Utfärd Speyside med besök till slott
 • Stadsrundtur Edinburgh
 • Tattoo
TILLVAL:

Enkelrum: 3000 kr
Skotsk afton*: £70
Bokas och betalas på plats i lokal valuta till er reseledare.

Höjdpunkter

 • Jörans stora kunskap om landet
 • Bo på höglandshotellet Duke of Gordon
 • Military Tattoo

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
HÖGLANDET

Direktflyg till Edinburgh. Vi åker norrut genom det vackra södra höglandet till vårt höglandshotell beläget i Kingussie, där vi ska bo i tre nätter. Här finns Skottlands näst högsta berg, Ben Macdui. Vi stannar för lunch på vägen och äter gemensam middag på hotellet. (M)

Dag 2
”KARL FÖR SIN KILT”

Idag bekantar vi oss med trakten där vi bor. En höjdpunkt är besöket hos en fårherde som skickligt vallar får med hjälp av sina bordercollies. Vi besöker också ett av traktens ståtliga slott samt ett whiskydestilleri där vi får provsmaka denna ädla dryck. Tillfälle för lunch under dagen och senare gemensam middag på hotellet. (F, M)

Dag 3
MYTERNAS LANDSKAP, LOCH NESS

Heldagsutflykt som tar oss över hedar, berg till berömda Loch Ness. Vi följer Caledonian Canal genom The Great Glen och beskådar det vackra landskapet. Under dagen gör vi en trevlig båttur på Loch Ness. För den hugade kan det bli möjlighet till ett dopp i den mytomspunna sjön. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 4
EDINBURGH

Vi lämnar vårt ”hem” i det vackra höglandet och färdas söderut genom ett varierande landskap via Pitlochry och Perth till huvudstaden Edinburgh. Vi gör flera fotostopp samt stannar för möjlighet att äta lunch. Efter middag på lokal restaurang tar vi oss dit för att se Military Tattoo, Vaktparadernas Vaktparad. (F, M)

Dag 5
EDINBURGH/SKOTSK AFTON

Vi inleder med en stadsrundtur där vi ser den medeltida ”Old Town” och 1800-talets georgianska ”New Town” samt Leith där det blir tillfälle till shopping och lunch. I den gamla delen ser vi Royal Mile och det finns möjlighet att besöka Edinburgh Castle från 1300-talet. Den stolta borgen är ett av de mest kända slotten i världen, här kan du beskåda de skotska kronjuve¬lerna och kröningsstenen. Annars kan¬ske ett besök till den Kungliga lustjakten HMS Britannia eller den fina Botaniska Trädgården kan vara något? Eftermiddag och kväll* på egen hand. (F)

Tillval: Skotsk Afton
*Denna kväll erbjuds Skotsk afton – en minnesvärd kväll med fyrarättersmiddag, dryck och medryckande föreställning med kända skotska sånger, danser och kiltar. Missa inte denna höjdpunkt!  Bokas och betalas direkt till reseledare på plats.

Dag 6
HEMRESA

På förmiddagen transfer till flygplatsen. (F)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

Höglandet: Duke of Gordon

Läge: Vackert traditionellt highlandshotell beläget i Spey dalen där ”Karl för sin kilt” spelades in.

Rummen: WC, dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, te & kaffefaciliteter.

Faciliteter: Bar, restaurang.

Hemsida: www.dukeofgordonhotel.co.uk

Prenumerera på vårt nyhetsbrev