Läckö slottsopera

- årets stora sommar-operafest, FIGAROS BRÖLLOP!

Årets opera på Läckö Slott är en riktig hit! FIGAROS BRÖLLOP, en av världens mest omtyckta operor fyller borggården i sommar. Slott, trädgård, kärlek ... vid sidan av makt, missförstånd och människor som ibland är lite vilsna.
Vi bor i gamla staden i Lidköpings centrum på Edward hotell, som är ett charmigt fyrstjärnigt hotell med omtanke och behaglig hemkänsla. Vi njuter av stadens arkitektur och tar del av både Läckö slott och stadens intressanta porslinshistoria genom ett besök på Rörstrandporslinns museum.

Tillsammans med våra operakunniga reseledare får du en extra musik upplevelse samt att de introducerar operan, dess kompositör och handling. Därav får ni en djupare upplevelse av föreställningen.

Reseledare:
14/7 Erik Sunnerstam
3/8 Linnéa Sallay

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Bussresa 2 dgr
 • Operakunnig reseledare
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 1 tvårätters middagar /1 glas vin (M)
 • Guidad visning Läckö slott
 • Operabiljett Figaros bröllop rad 5, 6 & 7
 • Guidad visnings Rörstrands museum
 • Övriga besök enligt program

Höjdpunkter

 • Operan Figaros bröllop
 • Läckö slott
 • Gamla Lidköping
 • Operakunnig reseledare

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2019-08-03
Resa: Läckö slottsopera
Dagar: 2
Pris: 3500 kr
Platser: Väntelista

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
LÄCKÖ SLOTT & FIGAROS BRÖLLOP

På vägen söderut får vi en intressant och inspirerande föreläsning av vår operakunnige reseledare, så att alla känner sig väl förberedda och på så sätt för en djupare förståelse inför kvällens föreställning. Vid ankomsten till Lidköping tar vi in på vårt centralt belägna hotell där vi äter en 2-rättersmiddag. Läckö Slott som är resans mål är vackert beläget på en udde i Ekens skärgård i Vänern, drygt 20 km norr om Lidköping i Västra Götaland. Slottets 700-åriga historia och dess unika bevarade barocksalar och yttre miljö bildar ramen för de utställningar och evenemang som sommartid lockar en stor publik och gör Läckö Slott till en av Västsveriges mest besökta turistmål. Vi får en visning innan det är dags för årets stora operafest – Figaros bröllop. (M)

Dag 2
RÖRSTRANDS MUSEUM & HEMRESA

Efter en härlig frukost besöker vi Rörstrands Museum, som berättar historien om en av Europas äldsta porslinsfabriker, det svenska porslinets kronjuvel, Rörstrand. Samlingarna spänner över nästan tre århundraden, från 1726 fram till idag. Här finns såväl praktkeramik som pottor och folkkära serviser men också verktyg, skisser och en rundugn. Man känner igen koppar från fikastunder i somriga syrénbersåer, återser mormors finaste vas och förundras över de läckert blåvita 1700-talsfajanserna. Rörstrand är ett kulturarv som används och älskas världen över! Därefter gör vi en liten promenad i den vackra staden inte nog med att det ligger ett café i nästan varje kvarter – i Lidköping har konst och design en given plats. I samband med nyinvigningen av gågatan 2011 fick Lidköpingsborna själva sätta avtryck på sin stad genom att göra målningar som sedan fördes över till kakelplattor och placerades i gatan. Även på nya stadens torg, som för övrigt är norra Europas största öppna torg, kan du se porslin som utsmyckning av formgivaren Anna Elzer Oscarson och konstnären Astrid Sylwan. Innan vi påbörjar hemresan besöker vi Rörstrands fabriksbod där vi bland annat får se porslinsprodukter från Iittala, Hackman, Arabia, Hackefors, Höganäs Keramik och BodaNova. (F)

Reseledare

Erik Sunnerstam

Sverige, Musikresor

Erik är vår flöjtist med öga för detaljer. Han har gjort flera uppskattade musikresor, bland annat till Dalhalla.

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands.

Hotell

BEST WESTERN PLUS EDWARD HOTEL ****

Läge:Centralt i Lidköping
Faciliteter på hotellet: Restaurang, bar, fitnesscenter, bastu, hiss
Officiell kat: 4 stjärnigt hotell
Rummen: WC med dusch, hårtork, minibar, te-/kaffebryggare, tv, telefon.
Wifi: Ja, utan kostnad
Läs mer på hotellets hemsida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev