Seniorens Hälsoresa på Playa de Barrosa

med Sofia Åhman, Ann-Louise Hanson & Charlotte Erlanson-Albertsson

Vill du träna, dansa, skratta, sjunga och våga nytt? Följ med på Seniorens stora hälsoresa till Playa de Barrosa, Spaniens sydkust nära Cadiz. Vi njuter ljumma spanska vindar och får en vecka av skratt som får oss att må bra i både kropp och själ. Inspireras av kunniga profiler. Testa rolig och effektiv seniorträning, prova yoga, hitta dansglädjen, sjung, skratta och träffa nya vänner. Lär dig mer om dig själv och om hur du blir modigare och vågar mer, om hur du kan ta hand om dig och träna för att må som bäst. Sola, bada, ät och drick gott. Bäst av allt – hela programmet är specialutformat och anpassat för Seniorens läsare. Du reser tillsammans med likasinnade och alla medföljande profiler och tränare kommer att göra allt för att veckan ska bli en succé. Den här resan är perfekt även för dig som väljer att resa ensam – här finns ett fullspäckat program att välja ur och massor av tillfällen att göra nya bekantskaper. Vi bor på bekvämt trevliga Iberostar Hotel Royal Andalus, beläget alldeles intill havet och den milslånga stranden Playa de la Barrosa som är mycket omtyckt. Hotellet erbjuder tillgång till olika pool och Spa. Vi landar på Malaga flygplats och åker med buss längs den vackra solkusten mot Cadiz, en färd på 2,5 tim. På vägen stannar vi i den lilla mysiga traditionella byn Alcala de los Azules för att njuta av spanska traditionella smaker.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda/Kastrup – Malaga t/r
 • Transfer dag 1 flygplats - hotell med måltid
 • Del i dubbelrum med All inklusive
 • Intressanta & inspirerande föreläsningar
 • Rolig och effektiv träning som passar alla
 • Yoga för avslappning och styrka
 • Stärkande morgonpromenader
 • Roliga gympapass
 • Föreläsningar om kost, hälsa & motion
 • Gemensamma middagar och mingel
 • Kvällsunderhållning och dans
 • Vandring i nationalparken
 • Utfärd dag 8 Ronda med måltid och vinprovning, transfer till flygplatsen
 • ReseSkaparnas reseledare
TILLVAL:

Enkelrum: 2 900 KR
Sidohavsutsikt del i dubbel pp: 700 kr
Sidohavsutsikt enkelrum: 950 kr

Anslutning från Landvetter erbjuds - kontakta oss för förslag.

Höjdpunkter

 • Sofias inspirerande gympapass
 • Sång & musik med Ann-Louise Hansson & Bruno Glenmark
 • Intressanta föreläsningar
 • God mat och vacker strand
 • Avkopplande yoga med Tina

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2022-04-18
Resa: Seniorens Hälsoresa på Playa de Barrosa
Dagar: 8
Pris: 18450 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag
SMÖRGÅSBORD AV AKTIVITETER

Resan erbjuder utfärder och olika aktiviteter du kan välja på:

En exempel dag, preliminära tider

08:00 Yoga/morgonpromend
09:00 Frukost
10:15 Inspirerande föreläsning
11.45 Roligt träningspass
SIESTA – Lunch
15.30 Härligt dans/gympapass
16:30 Träningspass
18:00 Mingel med drink
18:30 Gemensam middag
20:00 Underhållning / intervjuer / allsång/dans

Dag
SOFIAS PASS OCH FÖRELÄSNING

SOFIAS PASS & FÖRELÄSNING

Sund och stark senior – föreläsning
Det här är en inspirations föreläsning/workshop för dig senior som vill ha lite träningstips och knep som passar dig. På ett lättsamt och inspirerande sätt pratar Sofia om hur en senior bör träna. Hur kan man träna med artros? Hur gör man för att få bra livskvalitet på ålderns höst? Vad är Senior Power? Små övningar kan ge stora resultat. Vi provar några övningar som du lätt kan göra hemma. Vi tränar inte för att bli yngre, utan för att kunna bli äldre!
Efter den här föreläsningen/workshopen kommer du att ha redskapen för att skapa dig en friskare, starkare och gladare liv!

Hjärnstark:
I denna workshop får du prova övningar som är bra för både kropp och knopp. Hur kan vi träna upp hjärnan bäst och minska vår risk för demens? Vi provar en del övningar som utmanar hjärnan och som garanterat leder till en hel del skratt. Inget ombyte behövs. Tillsammans blir vi hjärnstarka!Passar dig som vill utmana hjärnan och lära dig mer om hur den kan tränas.

Rörlighet för seniorer:
Att vi blir allt stelare med åldern har du säkert känt. Stelheten ställer till det när vi ska ta på strumporna, skotta, kliva upp på något och ta oss upp från golvet. Den orsakar också snedbelastningar och smärta. I den här klassen får du prova på flera rörlighetsövningar du kan göra hemma för att få en smidigare kropp. En liten insats kan ge stora vinster! Passar dig som vill bli rörligare.

Senior cirkel:
På olika stationer testar vi enkla och effektiva övningar som man kan köra hemma. Vilka övningar är speciellt viktiga för seniorer? Hur kan jag träna fast jag har skador? Hur kan jag variera min träning? På dessa pass tränar vi både styrka och kondition. OBS! Varje pass ser olika ut och ger dig nya övningar så att du får en gedigen träningsbank med dig! Sofia guidar dig och ger dig alternativ så att alla kan vara med. Kom och upplev träningsglädjen ihop med andra! Passar dig som vill komma igång med träningen eller ta träningen till en ny nivå.

Core – Mage /Rygg
Effektiv och funktionell träning för mage och rygg till härlig musik. En stark kärna är en bra grund för att slippa ryggont och få en bra hållning. Passar dig som vill träna mage och rygg

Dag
TINAS PASS

Seniormove:
Gympaklass där vi använder hela kroppen till medryckande musik. Höjer pulsen, tränar rörlighet, balans, styrka o koordination. Rörelseglädje!

Yogaslow:
En stillsam o mjuk yoga där vi rör oss lugnt in o ur positionerna med fokus på våra andetag. Tar oss tid att stanna o skapa rörlighet o lära känna vår kropp. Rogivande!

Yogaflow:
En mer fysisk yoga där vi skapar styrka, balans o rörlighet. Vi rör oss dynamiskt mellan olika positioner med andningen som vägledare. Energigivande!

Dag
CHARLOTTES FÖRELÄSNINGAR

Charlotte kommer att ge två föreläsningar. Den kommer att handla om vad som styr vår aptit, vilka drivkrafter som finns, och vad vi har för möjligheter att påverka dessa. Vidare kommer hon att beskriva en typ av mat på daglig basis som är bra att äta. Föreläsningen handlar om hur hjärnan påverkas av det vi äter och hur viktigt det är att vi äter färgrik kost, antioxidanter, omega-3 fetter, te, kaffe och inte att förglömma en kaka /chokladbit/söta bär på eftermiddagen. Vi måste lära oss lyssna på och förstå kroppens signaler. Det är därför viktigt med den egna upplevelsen och det egna valet, för att det ska bli en livsstil som håller. Det allra viktigaste är att vi kan skratta och hon försöker ge sådana möjligheter under sina föreläsningar.

Dag
UTFÄRDER

I närliggande nationalparken gör vi en vandring längs floden Arillo, kallad Los tres amigos.
Sista dagen på väg åter till Malaga flygplats gör vi en utfärd med besök i Ronda för guidad tur. Vi äter en god lunch med vinprovning.

DAG 8 – RONDA

Vid 11-tiden ger vi oss av från hotellet och reser upp i bergen mot Ronda.  Ronda är en av de äldsta och vackraste städerna i Spanien. Belägen på 780 m höjd och dramatiskt delad av en 100 m djup klyfta får besökaren en unik och fascinerande utsikt. I Ronda går livet sin gilla gång och man lever här på traditionellt andalusiskt sätt. Största sevärdheten är stenbron från 1700-talet som löper genom centrum. En annan sevärdhet är tjurfäktningsarenan, Spaniens äldsta. Ronda sägs vara födelseplatsen för tjurfäktning då reglerna som upprättades här på 1700-talet fortfarande följs. Vi får en guidad tur och lite egen tid innan vi äter en måltid och besöker en familjeägd vingård, Descalzos Viejos. Vingården var från början ett kloster och bevarat på väggarna finns fresker från förr. Besöket inkluderar en guidad tur där vi får se vingården, promenera genom trädgårdarna, besöka vinkällaren inne i klostret, och se framställandet av viner. Vi får också provsmaka tre viner tillsammans med tilltugg. Vi åker sedan mot Malagas flygplats för hemfärd.

Reseledare

Sofia Åhman

Träningsexpert på TV

Sofia är träningsexpert på TV med sin Hemmagympa med Sofia och medverkan i TV-programmet Go´kväll, föreläsare och utbildad personlig tränare samt senior PT. Sofia är en mästare på att få människor att skratta, svettas och må bra. Hon har jobbat på en rad träningsresor och älskar kombinationen av sol, upplevelser, träning, god mat och nya bekantskaper!

Ann-Louise Hansson & Bruno Glenmark

Artist

En av våra mest folk kära och allsidiga artister. Hon är en komisk talang med massor av bus och klockren röst. Hon har spelat in över 600 melodier på skiva och är den artist som haft flest låtar på Svensktoppen. Hon har deltagit i Melodifestivalen 14 gånger, senast 2019. Hon är också en skicklig imitatör och har spelat revy. Tillsammans med sin make Bruno Glenmark kommer hon bjuda på en showkväll med imitationer, visor och lite lustigheter samt en allsångsafton och vi får möta Ann-Louise under en intervjukväll.

Charlotte Erlanson-Albertsson

Professor

Charlotte är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet sedan år 2000. Hon forskar kring aptitreglering och energibalans. Hon har skrivit ett stort antal vetenskapliga artiklar, men även läroböcker i cellbiologi och populärvetenskapliga böcker om sambandet mellan kost och hälsa. Charlotte Erlanson-Albertsson är en mycket uppskattad föreläsare, inga pekpinnar, utan mer fakta som ger tankar. Hon har framträtt i TV4 ett par gånger i programmet efter 10.00 med Malou von Siwers. Charlotte kommer ge oss två intressanta föreläsningar om kost och hälsa.

Tina J Kidman

Tina är yoga och gympaisntruktör med stor erfarenhet. Hon har lett klasser sedan mitten av 80-talet och instruerat yoga snart i 20 år samt Les Mills bodybalance i 15 år. Tina har ett stort musikintresse som speglar sig i hennes klasser! Musiken är drivkraften som får oss att orka lite till. Vi får höra allt fråm rock/pop till ”flummiga” toner! Hon peppar sina deltagare till att orka lite till men att vara lyhörd och lyssna på sin kropp. Med Tina får vi prova Seniormove (gympa), Yogaflow (mer fysisk), Yogaslow (lugnare yoga) samt avslappning/ meditation.

Kristina Adolfsson

Seniorens chefredaktör - Resans värd

Kristina har ett stort intresse för hälsa, yoga och träning som hon har tagit med sig till de olika tidningar hon varit chefredaktör för och omvandlat till praktiska och peppande artiklar. Hon tar hand om alla våra resenärer på plats.

Kicki Wallblom

Reseledare, hälsoresor

Kicki är ansvarig för ReseSkaparnas, hon som älskar att vara ute på resande fot. Hon har stor erfarenhet som reseledare och kommer ta väl hand om er under resan. På träningsresorna tar hon er gärna med på morgonpromenader och leder vattengymnastikpass. Hon har en bakgrund som friidrottare, simlärare och tränare.

Hotell

HOTELL ROYAL ANDALUS****

Strax utanför Cadiz ligger Hotel Royal Andalus, ett trevligt och fyrstjärnigt hotell med 413 rum. Hotellet ingår i den kända Iberostarkedjan, som har över 100st 4-5* hotell runt om i världen och stor erfarenhet av vad som förväntas av ett hotell i den här klassen. Här bor vi bekvämt med tillgång till gym, tennis och paddelbanor samt olika poolområden och Spa. Golfbanan hittar vi endast ett stenkast ifrån hotellområdet. Golfanläggningen består av två riktigt bra golfbanor av olika karaktär designade av ingen mindre än Seve Ballesteros. Om man vill spela golf erbjuds det mot tillägg.

LÄGE: Iberostar Royal Andalus ligger i Chiclana de la Frontera direkt på stranden, nära den vackra 6 km långa Barrosa Stranden och nationalparken Islote de Sancti Petri.

RUMMEN: Alla rum är ca 26 kvm stora med privata balkonger, gratis wi-fi, satellit-tv, säkerkhetsbox (hyrs), kylskåp, luftkonditionering. Privat badrum med badkar/dusch, gratis toalettartiklar och hårtork. I grundpriset ingår standardrum som har utsikt mot trädgården, önskar man sidohavsutsikt kan man boka det mot tillägg.

FACILITETER: Hotellet har utomhuspool och utomhustennisbana, gratis wi-fi samt all inclusive. Dessa priser inkluderar mat och dryck på hotellets restauranger enligt program. Här erbjuds internationell gastronomi på Buffet Al-Andalus samt en trevlig lobby bar och strandbar.

SPABEHANDLINGAR: Koppla av och varva ned med massage, kroppsbehandlingar och ansiktsbehandlingar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev